Evident, a avut sprijinul unei opoziții amorfă și a unui popor obișnuit să protesteze exclusiv la comandă iar acum încearcă să stoarcă profit din drame relevând dispreț și indolență, arivism și cinism, viclenie și perfidie. 

În România anului 2020 un sistem medical construit parcă să ne omoare, sângerând, dar care se încăpățânează să spere că poate să ajute, a ajuns să fie controlat de eternele grupuri de interese. O țară condusă de personaje ale căror nume amintesc de multiculturalitatea noastră, Iohanis, Orban, Helvig sau Arafat au găsit un Tătaru și Streinu care să ne scape de pandemie.    

De la înălțimea olimpiană a piedestalului pe care s-a așezat singur, “streinu cu cercel” ne gratulează cu înțelepciunea lui și ne spune că "după ce se termină bolâșnița (sic!) asta, pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: dar cum ați realizat voi achizițiile? Aici trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor". Serios? Și cam ce ai mai vrea matale? Exonerare pentru toate furturile și mizeriile trecute, prezente și viitoare? N-ai vrea și o statuie la intrarea în fiecare cimitir? Așa, ca să-și aducă românul aminte cum nepăsarea și incompetența voastră i-au dus acolo pe cei dragi. Și cine sunteți voi, cei de care “nimeni nu va avea voie să se atingă în viitor"? De remarcat și dezinvoltura cu care persiflează pandemia numind-o “bolâșniță”. El, specialistul, stăpân pe sine și pe buget, își permite să ia peste picior situația, chiar dacă boleșnița, cum corect au folosit-o Caragiale și Z. Stancu, este între timp cea mai serioasă pandemie a ultimului secol.

Și nu se oprește aici “streinu cu cercel”, pentru că nicio solicitare imperativă nu are efecte dacă nu este urmată de trimiterea la consecințe. Registru în care aflăm că “dacă nu se va întâmpla așa, următorul pas va fi ca acest corp medico-sanitar să facă un pas în spate. Gândiți-vă că presiunea pe care o duce acest corp medico-sanitar în România în acest moment este fantastic de mare.” Mare-Ți este grădina, Doamne! și mulți tupeiști au fugit din ea. Nea Cercel, în mod cert ne crezi pe toți tâmpiți. “Acest corp medico-sanitar” n-a făcut niciun moment un pas în spate, n-a ieșit din tranșee și nici nu o va face. Spre deosebire de tine și acoliții tăi, majoritatea medicilor chiar pune preț pe legământul lui Hippocrate, și jură pe Apollo și Asclepios, doar voi vă închinați lui Hermes. Nici măcar ironie nu este ca unele din cele mai scumpe produse să poarte denumirea unui zeu care era, printre altele, și al hoților și tâlharilor. 

“Acest corp medico-sanitar” nu a amenințat niciodată că face un pas în spate. Suportă cu stoicism neajunsurile și încearcă să aducă o rază de speranță în mizeria pe care o produceți voi, cei din administrația sistemului medical. Voi, cei care trebuia să aveți planuri de măsuri și cursuri de acțiune pentru orice. Pentru epidemie, pandemie, bulimie, chiar și pentru prostie v-ar prinde bine un plan de rezervă. Până la urmă nu pe asta mizați? Prostia, aproape legendară a poporului, memoria colectivă mai mica decât creierul de furnică și apartenența la sistem. Nu contează care. Servicii de informații, masonerie sau alte societăți mai mult sau mai puțin secrete, partid sau clanuri locale, important este să aparții unei grupări de care te leagă, obligatoriu, interesele oneroase și financiare. Voi, cei care faceți achizițiile, prin firme fantomă, clienți de partid sau pur și simplu rude prin alianță, promiscuități care au jurat credință aceluiași zeu. Voi, cei care trebuia să asigurați stocuri și fluxuri de aprovizionare. Voi, cei care, dacă v-ar fi preocupat și altceva în afara intereselor personale și de clan, ați fi avut în vedere dezvoltarea unui sistem resilient și robust. Ați dezvoltat în schimb un sistem obedient și versatil, voi, cei care acum vă afișați, cu atitudine de savant bonom și infailibil, drept salvatori ai națiunii.

Personalul medical nu a amenințat niciodată, de când a început criza, că face un pas în spate dacă cei responsabili de achizițiile vitale oricărui spital nu primesc imunitate deplină și nu le sunt asigurate condițiile pentru contracte dubioase, făcute pompieristic și iresponsabil. Personalul medical suferă consecințele ticăloșiilor pe care le tolerați sau cultivați voi, cei care trebuia să le asigurați condiții decente de lucru și măsuri de securitate și sănătate în muncă. Personalul medical de la Gerota aflat în stare critică suferă și se zbate între viață și moarte chiar dacă niște inconștienți din mass media le anunță decesul. Parafrazându-l pe Mark Twain "informațiile privind moartea unui medic sunt exagerate", dar cine să închidă DIGI TV pentru că răspândește știri false? Poate SRI, în calitate de patron spiritual și doar când nu mai are nevoie de el. Personalul medical de la spitalul de psihiatrie din Craiova așteaptă, de câteva zile, ca cei patru pacienți decedați din cauză de “pneumonie” să fie testați. Între timp nimeni nu le comunică vreun protocol, iar DSP-ul pur și simplu nu le răspunde. Personalul medical de la Galați, Suceava, Cluj, Focșani, Iași, Arad, Craiova și lista spitalelor lovite de pandemie poate continua, așteaptă să le vină rândul la testare, dar până atunci rămân să aibă grijă de bolnavi. În cele din urmă, după ce întregul Parlament, cu rude, amante, purcei și măgari sau partidul de la putere cu Flutur, Chirică și tot neamul lor, se vor fi testat de câte ori simt că-i lasă caviarul fără aer, poate se mai găsesc teste și pentru „acest corp medico-sanitar”.

Domnu’ Cercel, corect ar fi ca nimeni să nu se atingă de voi în viitor. Nici eu, nici cei dragi mie n-am vrea să ne infectăm cu ce aveți voi. Și să ne spălăm bine, nu doar pe mâini, dacă, din greșeală v-am atins, să ne spălăm memoria și să uităm că, frecându-vă satisfăcut palmele, ați avut tupeul să solicitați imunitate, doar pentru că încă o criză ne-a prins nepregătiți. Din cauza voastră!