Vedeți dumneavoastră... până la urmă este vorba de „adevărul” uneia dintre părți. Trebuie să ții audiența lângă tine. Iar audiența se ține amenințând-o. Prizonierat. Nu mai știm altă cale. Involuăm. Și, atunci, poate că IA ar avea altă motivație pentru „I kill you all” – o fi  scârbită de prostia din ce în ce mai abruptă pe care o afișăm. 

Ori, poate avem noroc și va încerca să ne deștepte. Ne va obliga să citim cărți. Să fim mai empatici unii cu alții și va interzice războaiele. Ne va obliga să reînvățăm dialogul. 

Pffuooaa, cum adică „să citim”??? Ce să citim băh, cărți?! Nu ar fi suficient să ne uităm la niscaiva poze și să punem emoticoane în dreapta jos? Și ce este empatia? O boală de ficat? Aaa, deci sigur IA vrea să ne omoare prin tortură chinuitoare (acum se practică analfabetismul funcțional așa cum altădată generația flower-power desena spirale prin miriște). 

Și acum „mă întorc înapoi”. Doar puțin. De fapt, suferim, în afară de „Prostie Naturală”, și de șmecherie cronică. Ideea este să nu recunoaștem „boala”. Doar ne complacem în ea pentru că unora le aduce bani și influență, altora le aduce dependența de primii. Adevărul meu este mai adevărăciune decât adevărul tău. Dacă eu afirm că tu ești un ticălos, așa este. Căiește-te. Dacă eu spun că trebuie să iei „lumină” de la mine, să faci bine să iei. Te costă... dar csf, ncsf. 

Așadar, ne îngrijorează că IA este mai deșteaptă decât noi. Iar dacă există cineva mai deștept ca tine înseamnă că vrea să te omoare. Asta „învățăm” noi, mai nou, de la deținătorii adevărului absolut. Totuși, cât de redus poți avea IQ-uul astfel încât să înghiți pe nemestecate o asemenea logică? De ce nu ne liniștim, de ce nu realizăm că EXACT de aceea am și creat-o (pe IA, cum pe cine?), ca să facă lucruri pe care noi nu le putem face?! Sau nu mai avem chef să le facem. 

Una peste alta, nu cred că trebuie să o lungesc. Nu ne mai punem și nu mai punem întrebări. Acceptăm. Căutăm doar vinovați nu și soluții. Nu avem regrete, doar interese regretabile. Nu ne mai îngrijorează nimic pentru că devenim din ce în ce mai proști, pe cale naturală, nu artificială. Și oricum, proștii se omoară între ei, IA nu trebuie nici măcar să-și scrântească vreun cip. Mai curând IA va cădea în patima beției și a misticismului întrebându-se la nesfârșit cum ar fi putut ca o rasă de cretini să le fie lor Creatori. Cât ghinion să ai??