Articole video

Urmărește ceea ce te interesează. Cea mai relevantă imagine, informația în care poți să ai încredere. Fii martorul realității.
Alegerile parlamentare, văzute printr-un altfel de program
de Edward Pastiaacum 3 ani
Candidații „vedetă” din PNL, PSD, USR pot arăta și altfel. Sunt și ei oameni, cu obsesii și slăbiciuni. Sigur că prin ochii unui artist în domeniul editării de imagine alegerile se pot vedea într-un mod la care nu ne-am prea gândit până acum. Una peste alta, „actorii” procesului electoral din 6 decembrie vor avea apoi un rol uriaș în „filmul” reconstrucției post-pandemie. Că vor câștiga sau nu vreun Oscar, mai puțin ne interesează. Ar fi suficient să câștige, prin fapte, respectul românilor.

Ambulanță ignorată în trafic - consecințe dramatice
de Homo Ziaristicusacum 3 ani
De multe ori, în traficul din București, suntem prinși între problemele zilnice și cozile de mașini de la semafor. Nici nu mai auzim avertizările sonore ale celorlalți participanți la trafic. Este și cazul unui motociclist spulberat de o ambulanță aflată în misiune pe un bulevard aglomerat. Se vede în imagini că motociclistul își dă seama mult prea târziu că se apropie ambulanța. Apoi intervin martorii și echipajele de urgență. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

Primar care batjocorește un pensionar
de Edward Pastiaacum 3 ani
Cam așa arată grija unei mare părți a clasei politice față de contribuabili. Exemplul de față, cu Decebal Făgădău, primarul Constanței, nu este singular. Este însă ilustrativ. Un pensionar este „pus la colț” de un individ, astăzi candidat, care se crede „Dumnezeul” urbei care l-a ales în urmă cu 4 ani. Mai rămâne ca Făgădău să promită constănțenilor salarii mai mari și, poate, pensii mai mari. Ce dacă primarul nu poate face asta… După modelul unui matematician-dezvoltator, candidat la București.

UPDATE Catastrofă la Beirut
de Edward Pastiaacum 3 ani
Două explozii extrem de puternice au zguduit din temelii capitala Libanului, Beirut. Zona portului, mai exact. Potrivit autoritățior, totul a pornit de la un vapor, la bordul căruia a izbucnit un incendiu. Ulterior, flăcările s-au extins către un depozit de azotat de amoniu. Bilanțul exploziilor este înfiorător: cel puțin 100 de morți, 4.000 de răniți iar 300.000 de oameni și-au pierdut locuințele. Mai multe state din regiune și-au oferit ajutorul autorităților libaneze.

Poluare din incompetență și nesimțire
de Edward Pastiaacum 3 ani
Ploiești, anul de grație 20-20. Iată ce scrie pe pagina sa de facebook Dan Mihai Toma: „Vreau să vă uitați la aceste imagini! Da, nu se văd de la nivelul străzii, dar sunt la maximum 100 metri de blocuri (...)! Este produs petrolier de la Rafinăria Astra, resturi lăsate pur și simplu! Vreau să invit oficialitățile primăriei Ploiești „smart city" să vină să doarmă în blocurile din Sud să respire aer curat de seară! Vă invit în minunata zonă „Bariera București”! (...) Apropo, vin alegerile...”

Statele Revoltate ale Americii: violențe fără precedent
de Edward Pastiaacum 3 ani
Adevărate lupte de stradă au loc în SUA. Zile în șir, cetățenii revoltați de uciderea lui George Floyd, s-au răfuit cu forțele de ordine, au vandalizat și jefuit magazine sau au incendiat tot ce le-a ieșit în cale. Intervențiile președintelui american Donald Trump nu au reușit să calmeze populația, dimpotrivă. Scenele de violență stradală din SUA au șocat întregul mapamond. (imagini USA Today, The Guardian, Washington Post)

Aproape de dezastru pe șosele
de Edward Pastiaacum 3 ani
Unii ar putea spune că pandemia este de vină. Șoferii nu s-au mai urcat la volan de zeci de zile și, când au ieșit... În România, accidentele reprezintă un adevărat flagel – aproape 2.000 de oameni își pierd viața anual în accidente rutiere. În mai bine de 110 de ani, de când s-a inventat, automobilul a provocat în lume 110 milioane de victime! Zilnic mor în lume, pe șosele, 3.406 oameni. Accidentele sunt pe locul 11 în topul celor mai importante cauze de deces pe plan mondial.

„Războiul stelelor”, varianta reală
de Edward Pastiaacum 4 ani
Nava de război USS Portland a testat la mijlocul lunii mai un laser de mare putere. În scopuri militare, evident. Acțiunea a avut loc „undeva, în Pacific” și a avut drept scop doborârea unei drone. Laserul a fost dezvoltat de Northrup Grumman, al treilea furnizor de tehnică militară pentru armata americană. S-a remarcat și în domeniul aerospațial, producând cel mai scump avion din istorie, B-2 Spirit. USS Portland este o navă de transport vehicule amfibii din clasa San Antonio (generația 11).