Eveniment

Citește cele mai importante noutăți, află despre evenimentele în derulare, luptă pentru accesul la o informație de calitate.

Cadou de la Primărie către locuitori, de 1 Aprilie

de Edward Pastia acum o săptămână
Eveniment
Imagine
Vă aduceți aminte de ziua în care Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că de la 1 aprilie 2022 se majorează cu 130% prețul gigacaloriei? Adică 330 de lei pentru 1 Gcal? Dacă nu, nu contează. Pentru că 1 aprilie este... 1 aprilie, „ziua păcălelilor”!
A fost aprobat bugetul pentru 2022. O știre banală dacă nu te-ai uita peste cifre. Este bugetul cu cel mai mare PIB din istorie (263,46 mld. euro, chiar și la un curs euro de 5 lei!) și venituri la buget de 88 mld. euro, în creștere cu 13,5 mld. euro. Nimeni nu înțelege de unde, nimeni nu pricepe cum. Poate doar dacă vom asista la o creșetere a taxelor, fie ea și mascată, prin deja celebra majorare a bazei de impozitare.
Nu apucăm să spunem „mai rău nu se poate” că întreaga clasă politică se îngrămădește să ne demonstreze că se poate. În luna pandemică marcată de mii de decese, Iohannis și partidul lui s-au gândit că e timpul să joace de-a v-ați ascunselea cu destinul României. Parteneri de distracție USR și PSD. Două partide aflate în veșnica dilemă „dacă mă opresc spun că-s ușuratică, dacă alerg spun că-s proastă, așa că mai bine mă împiedic și cad”.
Au trecut 6 ani de la tragedia Colectiv. 6 ani în care nu s-a făcut nimic. 6 ani în care politicienii acestei țări au călcat în picioare și ultima fărâmă de omenie, de bun-simț. 6 ani de promisiuni, 6 ani în care nu am aflat vinovații, 6 ani în care nu s-a construit nici un spital pentru mari arși. Dimpotrivă, avem acum spitale pentru ars pacienți. În ultimul an au murit 24 de oameni în incendiile din spitalele patriei. 24.

România: țara capitalistă cu lideri (neo)comuniști
de Edward Pastiaacum 7 luni
Realizări nemaipomenite, acțiuni uluitoare, totul merge în direcția cea bună. Numai că oamenii răi (agenturile străine?) vor să se vadă altceva. Uite așa decența este călcată în picioare de o clasă politică, fără nici o rușine. Trăim vremuri grele (pandemie, crize financiare care se repetă mai des ca El Nino) dar conducătorii vor să se simtă iubiți pentru că livrează supușilor o moarte eroică în spitale. Astăzi, despre Florin Cîțu și conferința sa de presă din 16 octombrie 2021.

Răposatul domn Cîțu și doamna Speranța, moartă
de Edward Pastiaacum 7 luni
De obicei, când duci mortul la groapă, te gândești ce-a reprezentat omul ăla. Ce ți-a lăsat bun. Încerci să-i construiești o imagine pozitivă. Asta vreau să fac astăzi cu „răposatul” premier Cîțu. Numai că îmi aduc aminte cu greu de ceva bun. Poate PNRR, care a fost aprobat zilele trecute... dar imediat îmi vin în cap consultanții pe fonduri europene care mi-au spus că se vor reprofila pentru că nu mai au ce... consulta.

CSAT: Români, treceți Kabulul!
de Edward Pastiaacum 8 luni
Jurnaliștii s-au repezit să „împărtășească” publicului decizia Consiliului Suprem de Apărare a Țării de a „trimite” 200 de militari români „în Afganistan”. Trecem peste faptul că a fost luată o decizie în CSAT la 10 zile de la declanșarea crizei pe aeroportul din Kabul și ajungem la acuratețea informației. Și da, există râul Kabul. Ajunge chiar până-n Pakistan.

Afganistan: când religia bate filmul (de la Hollywood)
de Edward Pastiaacum 9 luni
Observ că multă lume se grăbește să eticheteze ceea ce se întâmplă acum în Afganistan ca fiind „cea mai mare înfrângere de la războiul din Vietnam încoace”. Din punctul meu de vedere, exact aici este greșeala. Pe scurt, iată câteva dintre chestiunile care mie mi se par demne de o dezbatere a experților în domeniu. Evident, într-o asemenea situație, întrebările ridică alte întrebări și prea puține răspunsuri.

Statul paralel cu legea și bunul simț dar congruent cu prostia
de Edward Pastiaacum 9 luni
Alin Stoica, prefectul Capitalei, a aprobat cererea (!) primarului Sectorului 1 de instituire a stării de alertă din motive sanitare (criza gunoiului). Poate că într-o țară din Evul Mediu nu ar fi surprins pe nimeni această... aberație. Pentru că DEJA este instituită, LA NIVEL NAȚIONAL, o stare de alertă, tot din motive sanitare! Deci inclusiv pe teritoriul Sectorului 1! Este ca și cum România ar declara război Rusiei iar peste 3 luni ar veni prefectul de Dolj și ar declara și el război Rusiei.

Santinela, ștampila și bănuții de război
de Pan Themisacum un an
Una din cele mai transparente instituții din România promite să fie Ministerului Apărării Naționale, sub conducerea înțeleaptă a eroului de la Nasiriah, legendarul general/ministru Nicolae Ionel Ciucă. După ce ne-a demonstrat că sunt inutile atacurile cibernetice asupra Armatei (de ce să spargi ușa dacă tot ai cheia?) suntem pe cale să aflăm că informațiile militare sunt pe mâini bune dacă a fost nevoie de doi ani pentru a se descoperi cum un general cu 2 stele ne lăsa fără banii de război.

Venea un Țanțoș la serviciu. În Vinerea verde
de Edward Pastiaacum un an
Ce taaree! Avem „vinerea verde”! După „vinerea neagră” era și timpul ca România să fluture cârcotașilor luminița de la capătul tunelului! Mai ales că unii dintre guvernanții noștri au marșat imediat la idee.

„Dosarul medical” Sibiu. Afaceri de pandemie (în familie)
de Pan Themisacum un an
A devenit banal să-l auzim pe președinte anunțând prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Sunt convins că numărul celor care știu ce presupune această stare este mai mic decât cel obținut de „partidul meu” la ultimele alegeri parlamentare. De data asta, însă, am fost anunțați că se va restrânge și perioada în care avem voie să circulăm pe timpul nopții. Așa că, de la ora 22.00, toată populația în casă. Este ora la care virusul devine sălbatic și se răspândește fără discernământ.