Eveniment

Citește cele mai importante noutăți, află despre evenimentele în derulare, luptă pentru accesul la o informație de calitate.
Eveniment
Imagine
Nu se aștepta nimeni la cine știe ce dezbatere publică pe tema eșecului societăților emitente de RCA dar parcă de data aceasta s-a întrecut măsura. Dacă se continuă în același ton, este clar că în România nu se va mai putea vorbi, curând, de asigurări auto obligatorii. Tot ce s-a înțeles, în ultimele zile de dezbateri televizate, linșaje și interese exprimate fără nici un discernământ, este că ASF a distrus RCA-ul în România. Să-și dea demisia. „Ca să o luăm noi”, parcă ar spune politrucii.
Se vorbește foarte mult (nimic ieșit din comun) despre „neatenția” mecanicului de locomotivă care a provocat ciocnirea unui tren de pasageri de un tren de marfă. Uluitor însă, nu se scoate o vorbă despre faptul că pe locomotivele din România există UN SINGUR mecanic pentru o garnitură de tren. Dacă i se face rău și rămâne cu piciorul pe acea pedală de frânare automată? Dacă are o problemă tehnică gravă ce nu poate fi rezolvată altfel decât „în doi”?
Active ruseşti în valoare de 300 miliarde de dolari au fost blocate la nivel global. Potrivit altor surse, activele în cauză ar valora chiar 500 miliarde de dolari. În România nu există o evaluare oficială a acestor valori. Mai mult, la noi nu se cunoaște nici o sancțiune „în vigoare” la adresa intereselor rusești. Rivalizăm, din acest punct de vedere, cu Ungaria - a aplicat sancțiuni în valoare de... 3.000 de euro.
Vă aduceți aminte de ziua în care Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că de la 1 aprilie 2022 se majorează cu 130% prețul gigacaloriei? Adică 330 de lei pentru 1 Gcal? Dacă nu, nu contează. Pentru că 1 aprilie este... 1 aprilie, „ziua păcălelilor”!

Cui s-a adresat Zelenski? Românilor, și atât.
de Edward Pastiaacum 2 ani
Nu sunt un fan al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Asta nu înseamnă că nu-l admir. Pentru puterea lui de a fi un altfel de politician. A vorbit parlamentarilor din cele mai puternice state ale lumii. Dar nu s-a dat în lături nici să vorbească (prin intermediul) Parlamentului României. Nu i s-a părut ceva sub notorietatea lui. Nu i s-a părut deloc înjositor să-și recunoască greșeala de a fi minimizat rolul minorităților în țara lui. Și a promis că va rezolva această chestiune.

„Patriot” în flancul estic al NATO
de Edward Pastiaacum 2 ani
Vizita vicepreședintelui american Kamala Harris în România și Polonia s-a finalizat în moduri diferite. Astfel, sprijinul concret pe care îl acordă Statele Unite Poloniei constă în două baterii „Patriot” pe care le-a și livrat dealtfel. Plus 4.700 de militari trimiși suplimentar, peste cei 5.000 care sunt deja staționați în Polonia.

Doctoratele de până-n 2011, „grațiate” de un deputat
de Edward Pastiaacum 2 ani
Nu de puține ori legea se modifică după bunul plac sau nu se aplică, iar Constituția este redusă la nivelul unei broșuri opționale. Așa s-a întâmplat și la Camera Deputaților vizavi de un act normativ care viza doar o modificare de structură organizatorică. Numai că s-a ajuns, printr-o modificare ilegală, ca toate doctoratele scrise și susținute până în 2011 să fie „grațiate” de o potențială acuzație de plagiat.

Bugetul României, doar o listă cu dorințe pentru Moșu!
de Edward Pastiaacum 2 ani
A fost aprobat bugetul pentru 2022. O știre banală dacă nu te-ai uita peste cifre. Este bugetul cu cel mai mare PIB din istorie (263,46 mld. euro, chiar și la un curs euro de 5 lei!) și venituri la buget de 88 mld. euro, în creștere cu 13,5 mld. euro. Nimeni nu înțelege de unde, nimeni nu pricepe cum. Poate doar dacă vom asista la o creșetere a taxelor, fie ea și mascată, prin deja celebra majorare a bazei de impozitare.

Am sperat la o gură de oxigen. Politrucii ne-au dat însă gaz sarin
de Homo Ziaristicusacum 2 ani
Nu apucăm să spunem „mai rău nu se poate” că întreaga clasă politică se îngrămădește să ne demonstreze că se poate. În luna pandemică marcată de mii de decese, Iohannis și partidul lui s-au gândit că e timpul să joace de-a v-ați ascunselea cu destinul României. Parteneri de distracție USR și PSD. Două partide aflate în veșnica dilemă „dacă mă opresc spun că-s ușuratică, dacă alerg spun că-s proastă, așa că mai bine mă împiedic și cad”.

COLECTIV, 6 ani: De la spitale pentru mari arși la spitale de ars pacienți
de Edward Pastiaacum 2 ani
Au trecut 6 ani de la tragedia Colectiv. 6 ani în care nu s-a făcut nimic. 6 ani în care politicienii acestei țări au călcat în picioare și ultima fărâmă de omenie, de bun-simț. 6 ani de promisiuni, 6 ani în care nu am aflat vinovații, 6 ani în care nu s-a construit nici un spital pentru mari arși. Dimpotrivă, avem acum spitale pentru ars pacienți. În ultimul an au murit 24 de oameni în incendiile din spitalele patriei. 24.

România: țara capitalistă cu lideri (neo)comuniști
de Edward Pastiaacum 2 ani
Realizări nemaipomenite, acțiuni uluitoare, totul merge în direcția cea bună. Numai că oamenii răi (agenturile străine?) vor să se vadă altceva. Uite așa decența este călcată în picioare de o clasă politică, fără nici o rușine. Trăim vremuri grele (pandemie, crize financiare care se repetă mai des ca El Nino) dar conducătorii vor să se simtă iubiți pentru că livrează supușilor o moarte eroică în spitale. Astăzi, despre Florin Cîțu și conferința sa de presă din 16 octombrie 2021.

Răposatul domn Cîțu și doamna Speranța, moartă
de Edward Pastiaacum 2 ani
De obicei, când duci mortul la groapă, te gândești ce-a reprezentat omul ăla. Ce ți-a lăsat bun. Încerci să-i construiești o imagine pozitivă. Asta vreau să fac astăzi cu „răposatul” premier Cîțu. Numai că îmi aduc aminte cu greu de ceva bun. Poate PNRR, care a fost aprobat zilele trecute... dar imediat îmi vin în cap consultanții pe fonduri europene care mi-au spus că se vor reprofila pentru că nu mai au ce... consulta.