Cîțu și cu Ciucă/Ne-au făcut părul măciucă

Este greu să-ți găsești cuvintele când vezi cum la trei zile după ce își depune lista de miniștri și programul de guvernare la Parlament (cu încălcarea fără scrupule a Constituției României), Ciucă decide că e prea mare pălăria și RENUNȚĂ LA MANDAT. Noi știam, am spus-o în nenumărate rânduri, Ciucă este același individ care în urmă cu trei ani jura că nu va face politică după funcția de șef al Armatei, același individ care în urmă cu trei zile spunea că luptă (politic) până la capăt. Este același individ fără opinii proprii și, mai ales, fără simțul realității. Aceeași realitate pe care o invoca în urmă cu o săptămână. Este Nicolae Ciucă, omul care a făcut din înzestrarea Armatei o glumă proastă. Este același om care a transformat Institutul Cantacuzino într-o „fabrică” de grade și pensii grase pentru colonei și generali ratați. Este „eroul” care le-a adus militarilor renumele de „bocanci”.

Oare ce o fi acum în sufletele militarilor români? Se mândresc? Li se pare normal că un general al Armatei Române a devenit un politruc în toată accepțiunea interbelică a cuvântului? Este normal ca unii tupeiști „academici” să-l pună pe „eroul de la Nasiriah” lângă Ferdinand, Regele Unirii, într-un afiș care promovează o așa-zisă dezbatere despre „conducători MILITARI ai României”?? Curat coincidență pe legitimitate…

Totul în această țară pare a fi un simulacru de democrație. O mistificare, o minciună. Tupeu nemărginit. 

Ei hoții, noi proștii

Pe de altă parte, Klaus Iohannis și PNL și-au făcut datoria. Au reușit, iarăși, să se umple de ridicol și să demonstreze că sunt definitiv lipsiți de onoare. Puterea (indiferent de culoarea ei) minte cum respiră și nu are niciodată proprietatea cuvintelor. Este imposibil să-i mai iei în serios. Au ajuns în punctul culminant al planului. Vestea proastă este că noi nu facem parte din plan. Altfel cum explicați liniștea afișată timp de o lună la piramide, pardon, Cotroceni, și seninătatea expusă la ferestrele sediului PNL??

Așadar, mandatul acestui Ciucă va fi depus. Nu este relevant că într-o lună de criză politică (și cu 5 luni înainte, de pregătire a unui congres) au murit mii de oameni prin spitale pentru că valul 4 ne-a prins nepregătiți. Nu este relevant nici viitorul premier-desemnat, poate alt Ciucă. Politrucii au fost aduși în punctul în care ne vor face să înghițim orice. Alianță PNL-PSD sau PNL-UDMR-USR? Nici asta nu mai este relevant. Contează doar că ne vor băga urgența pe gât, starea de alertă pe nas, astfel încât prosperitatea să fie la ei. Chiar și cu prețul vieții a zeci de mii de români. 

Ar fi nedrept să încheiem fără câteva cuvinte la adresa unui alt „element” decisiv: PSD. Un partid care se dovedește mai meschin și chiar mai antiromânesc decât altele. Au așteptat parșiv nu pentru că tremurau de grija poporului ci pentru că le provoca fibrilații eventualitatea de a nu participa la guvernare. PNRR este oxigenul tehnic al politicenilor români în pandemie. Atât de disperați sunt toți să ajungă la masa unde se impart banii încât cadavrele românilor sunt un obstacol mult prea mic pentru ei. Și când te gândești că jumătate din bani sunt împrumuturi pe care tot poporul le plătește!

Și despre noi, proștii? Am sperat la o gură de oxigen și am primit gaz sarin.

Dispariția… singura dovadă de civilizație

Se discută șoptit despre alegeri anticipate sau suspendarea lui Iohannis. Nimic nu se va întâmpla. Dealtfel, lipsa de onoare și de respect nu sunt infracțiuni. Iohannis își va disprețui pe mai departe poporul iar politrucii își vor conserva pe mai departe fotoliile și privilegiile. Atâta bătaie de joc era greu de anticipat. Iar noi dormim și merităm să sfârșim așa, în somn. Au dispărut ele civilizații care au influențat dezvoltarea umanității, noi, românii, dacă dispărem ar fi cam singura dovadă de civilizație.