Legea este pentru proști, pentru fraieri, pentru cei slabi - așa ne-au învățat politicienii. Ei nu au aplicat o serie întreagă de acte normative, care de care mai importante – de la Legea Pensiilor sau Legea Salarizării Unice până la cele care reglementează infrastructura rutieră sau actul medical ori dreptul la muncă. Politica Dezastrului a mai scris despre asta, AICI. Așa că nu văd rostul să le reproșăm asta sindicaliștilor STB, doar pentru că au continuat greva nerespectând LEGEA. Este de o ipocrizie înfiorătoare, o mizerie. Ei fac ce i-au învățat bizonii să facă! Nimic mai mult. 

Nici nu mai au importanță revendicările. Nici nu mai are importanță că mulți dintre noi știam cu 10 zile înainte de declanșarea grevei dar nu știau directorul și primarul general. Pe bune?? Nu mai are importanță nici că o „anumită parte a presei” anunța publicul că sunt salarii de 8.000 de lei la STB, fără să precizeze „brut” sau „net”. Un detaliu neimportant în valoare de aproape 4.000 de lei... 

Mai vorbim și despre majorarea (dublarea) prețului biletelor? Unde s-au dus banii în plus? Pe tehnică nouă? Nu văd. Pe salarii? Nu. Pe condiții mai bune de muncă? Nici vorbă.

A fost o grevă politică? Tot ce se poate. Pentru că PNL a manipulat sindicatele, PSD a manipulat sindicatele, PD a manipulat sindicatele și așa mai departe. Ni se sparge în față bătaia de joc de 30 de ani la adresa mișcării sindicale? Foarte bine. 

Tramvaie vechi de 50 de ani, în București

 

Și tot mai spuneți că este bine să-i înfierăm pe angajații STB? Păi când era vorba să cumpere trolee, i-au manipulat politic și tranzacția s-a anulat. Când au vrut să cumpere tramvaie, s-au pi... pe licitație și s-a anulat. Vreți să-i băgăm la pușcărie pe oamenii ăia? Să-i dăm afară? Sigur, mai sunt la poartă 1.000 de șoferi, electricieni, mecanici, tot felul de specialiști în transport public de persoane, gata-gata să se angajeze. Sau nu, uităm că au plecat în Anglia, Germania, Spania, etc....